Енергоатом та Укргідроенерго недоотримали $2,5 мільярда інвестицій - експерт

Енергоатом та Укргідроенерго недоотримали $2,5 мільярда інвестицій - експерт

Фото
Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" через затримки із впровадженням ринку електроенергії недоотримали 2,5 млрд дол. інвестицій.
Про це на на прес-конференції в Укрінформі сказав експерт напрямку "Енергетика" «Українського інституту майбутнього» Андріан Прокіп.

"Ми оцінили, наскільки ми щороку втрачаємо від того, що затрималися із запровадженням ринку. Це - більше 12 млрд дол. втрат. Такі середні втрати внаслідок зволікання будуть і надалі. Це - недоотримання інвестиційного ресурсу основними гравцями на суму 2,5 млрд дол., серед яких Енергоатом та Укргідроенерго, це збільшення сум заборгованості ДП "Енергоринок" перед виробниками, яка станом на 1 січня 2018 року становила більше 1 млрд дол. США", - сказав Прокіп.

Крім того, за словами експерта, наслідком затримки впровадження ринку також є недоотримання інвестиційного ресурсу дистрибуторів на суму 460 млн дол., підвищення тривалості відключень електроенергії споживачів.

"Один із наслідків для споживачів - погіршення якості постачання електроенергії. Це зростання часу, протягом якого споживачі були без електроенергії. Серед країн Європи в Україні найвищий показник", - наголосив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-