Суд проти Нафтогазу: Гройсман розповів як захищатиме інтереси держави

Суд проти Нафтогазу: Гройсман розповів як захищатиме інтереси держави

Укрінформ
Уряд найматиме найкращих юристів для захисту інтересів держави в суді проти НАК "Нафтогаз України". 

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нафтогаз, державна компанія, подав до суду на уряд України, щоб ми їм повернули 56 млрд грн компенсації між ринковою ціною і тією, що ми їм встановлюємо знижену (у рамках ПСО - ред.). Ну де здоровий глузд менеджера державної компанії?" - сказав Гройсман.

Він запевнив, що "не допустить таких збитків" для бюджету України.

"Я робитиму все, щоб об'єднати зусилля кращих юристів від імені уряду, щоб захищати інтереси держави", - додав Гройсман.

Читайте також: Товарообіг між Україною та Литвою цьогоріч зріс на 17% - Кубів

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року НАК "Нафтогаз України" та його дочірня компанія АТ "Укргазвидобування" подали судові позови проти Кабінету міністрів. Нафтогаз вимагає в уряду 6,6 млрд грн, мотивуючи це тим, що уряд не передбачив механізму і джерел компенсації збитків, завданих у четвертому кварталі 2015 року через виконання спецозобов'язань з постачання газу населенню. Укргазвидобування вимагає 56,8 млрд грн за те, що, виконуючи спецообов'язки, втратило можливість вільно продавати газ за ринковими цінами.

Для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, відповідно до статті 11 Закону України "Про ринок природного газу", уряд поклав на НАК "Нафтогаз України" спеціальні обов'язки із постачання газу. Відповідно до цього положення, ціна газу з ПДВ, але без постачання з 1 листопада 2018 року становить 7482,61 грн за 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-