Данилишин каже, що

Данилишин каже, що "валютні гойдалки" — тимчасові

Укрінформ
Зростання курсів іноземних валют відбувається внаслідок впливу ситуативних та психологічних факторів, що пов'язані з введенням воєнного стану.

Про це у Facebook написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин.

"Зростання курсів іноземних валют до гривні відбувається переважно внаслідок впливу ситуативних та психологічних факторів. Це все має тимчасовий характер", - йдеться у повідомленні.

Данилишин зауважив, що Національний банк уважно відслідковує стан та тенденції валютного ринку й готовий, у разі необхідності, до проведення валютних інтервенцій з метою недопущення різких чи надмірних коливань курсу гривні. Наразі обсяг міжнародних резервів НБУ сягає 17,8 млрд дол. США. Інфляційні ризики знаходяться в прямій залежності від ситуації на валютному ринку.

Голова Ради Нацбанку також зазначив, що з урахуванням серйозного навантаження з виплат по зовнішньому державному боргу у 2019 році важливою є співпраця із офіційними кредиторами України. Міжнародний валютний фонд вважає, що підстав для обмеження попередньо визначених обсягів співпраці з Україною немає. Україна своєчасно та в повному обсязі виконує свої зобов'язання.

Читайте також: Нацбанк заявляє про прискорення інфляції у жовтні

"До кінця поточного року очікується отримання траншу кредиту від МВФ в сумі від 1,5 млрд доларів та 0,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС (набуло чинності законодавче Рішення Європарламенту та Ради ЄС про надання Україні Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро"), - наголосив Данилишин. Як повідомляв Укрінформ, під час воєнного стану, запровадженого з 28 листопада строком на 30 днів у 10 областях України, банківська система працюватиме в звичайному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-