ФРН планує надати додатково 10 мільйонів євро на Фонд енергоефективності – Зубко

ФРН планує надати додатково 10 мільйонів євро на Фонд енергоефективності – Зубко

Укрінформ
Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці по Фонду енергоефективності. 

Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з міністром навколишнього середовища, охорони природи і ядерної безпеки Німеччини Свеньєю Шульце, повідомляє прес-служба КМУ.

"Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці по Фонду енергоефективності. Зокрема на проекти, які будуть спрямовані на перетворення субсидій на інвестиції в енергоефективність", - йдеться у повідомленні

Урядовець зазначив, що під час зустрічі з німецьким міністром детально проговорили можливості повернення монетизованих субсидій на ЖКП у якості інвестицій у Фонд енергоефективності. "Й надалі продовжуватимемо тісну співпрацю у питаннях термореновації житлового сектору в рамках Фонду енергоефективності. Також розвиватимемо співпрацю в рамках Паризької кліматичної угоди та у сфері відновлювальної енергетики. Амбітна мета Німеччини – досягнення 60% частки відновлювальної енергетики. Тут для України дуже корисний досвід Німеччини з точки зору технічних рішень, проектного менеджменту. Адже Україна теж має завдання – збільшення частки відновлювальної енергетики до 11% до 2020 року та до 25% до 2035 року», – наголосив Зубко.

Читайте також: Меркель і Гройсман відкриють Німецько-український економічний форум

Він подякував міністерству, очолюваному Свеньєю Шульце, та Уряду Німеччини в цілому за фінансову та глибоку консультаційну допомогу у створенні та запуску Фонду енергоефективності, яка триває вже 4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-