Южаніна не виключила можливості оподатковування криптовалют

Южаніна не виключила можливості оподатковування криптовалют

Укрінформ
Зміни до Податкового кодексу України не передбачають оподаткування доходів, отриманих від операцій з криптовалютою, але у Раді не виключають, що скоро це буде змінено.

Про це повідомила голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна перед ухваленням законопроекту №9260 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо самих ключових моментів, які є в даному законопроекті, перед тим, як ми перейдемо до поправок, я прошу вибачення за ті цілі блоки, які ми вимушено виключили із даного проекту закону... Це, наприклад, цілі блоки, пов'язані з оподаткуванням доходів, отриманих від операцій з криптовалютою", - сказала вона.

Читайте також: Частота запитів "Біткойн" у Google скоротилася на 93%

Южаніна додала, що було прохання Міністерства фінансів почати спочатку з базових визначень щодо операцій з криптовалютами, а потім підходити до системи оподаткування.

"Я сподіваюся, що наша країна не втратить шанс оподатковувати ті доходи, які отримуються з врахуванням нової тенденції, нового інструменту отримання доходів, все ж таки зможемо оподатковувати в країні такі доходи", - додала Южаніна.

Читайте також: Депутати схвалили поправки до Податкового кодексу

Як повідомлялось, Верховна Рада прийняла зміни до законодавства, що уточнюють порядок адміністрування і підвищують ставки низки податків і зборів для балансування державного бюджету.

Згідно із пояснювальною запискою до проекту, він передбачає підвищення з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%, або відповідно до прогнозованого показника інфляції.

Читайте також: Біткойн впав на 10%, до мінімуму з червня

Законом також вводиться оподаткування на додану вартість для посилок в Україну сумарною вартістю понад еквівалент 100 євро для одного одержувача від одного відправника. Для цієї норми встановлюється перехідний період з 1 січня до 30 червня 2019 року, протягом якого податком буде обкладатися товар вартістю понад еквівалента 150 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-