Раді забракло голосів на скасування нових правил оподаткування “євроблях”

Раді забракло голосів на скасування нових правил оподаткування “євроблях”

Укрінформ
У Верховній Раді не набралося голосів, щоб скасувати рішення про зміни до Податкового кодексу щодо нових правил оподаткування авто на єврономерах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Народні депутати не підтримали проекти постанов №8487-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 08 листопада 2018 року про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" і 8487-П1", внесених народними депутатами Юрієм Дерев'янком і Сергієм Капліним.

Так, ухвалення проекту постанови 8487-П підтримали 57 народних депутатів, а за проект 8487-П1 проголосували 56 парламентаріїв.

Таке рішення Ради дає можливість голові Верховної Ради Андрію Парубію підписати ухвалений законопроект і передати його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Читайте також: “Євробляхери” перекрили траси у 14 областях

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів із іноземною реєстрацією вранці у вівторок заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги по вулиці Грушевського, що біля Верховної Ради з вимогою скасувати ухвалені 8 листопада закони, що встановлюють пільговий термін розмитнення автомобілів і посилюють відповідальність за використання автомобілів на єврономерах. Зокрема, вони вимагають ухвалити постанову про повернення закону №8487 до Кабміну, аби при зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах не враховувався вік транспортних засобів.

8 листопада Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-