Смолій назвав головне завдання для НБУ наступного року

Смолій назвав головне завдання для НБУ наступного року

Укрінформ
Для Національного банку України першочерговим завданням у 2019 році буде відновлення кредитування.

Про це сказав голова Нацбанку Яків Смолій, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

«Першочерговим завданням для Національного банку у наступному році буде відновлення кредитування, адже саме кредитування є одним із головних рушіїв економічного зростання», - йдеться в повідомленні.

За словами голови Нацбанку, відновленню кредитування сприятимуть як інституційні зрушення з захищеністю кредиторів, зокрема функціонування Кредитного реєстру, який уже працює в Національному банку, так і захист прав споживачів фінансових послуг.

«Споживачі, що почуватимуться впевненіше при ухваленні фінансових рішень, активніше здійснюватимуть фінансові операції та пожвавлюватимуть економічні відносини всередині країни», - зазначив Смолій.

Читайте також: НБУ пропонує збільшити перехідний період передачі функцій від Нацкомфінпослуг

Він нагадав, що ухвалення парламентом розробленого за участі фахівців Національного банку закону «Про валюту і валютні операції» відправляє у минуле застарілий Декрет про валютне регулювання та запроваджує новий для України принцип «дозволено все, що прямо не заборонено законом».

«За належних макроекономічних передумов та підвищення ефективності податкового законодавства, Закон дозволить забезпечити повноцінний вільний рух капіталу та стане проривним у економічній інтеграції України із ринком ЄС. Він стане таким собі «безвізом для капіталу», - зауважив Смолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-