НБУ продовжив дію ліцензій на валютні операції для небанківських установ

НБУ продовжив дію ліцензій на валютні операції для небанківських установ

Укрінформ
Національний банк України продовжив строк дії наданих небанківським установам генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій.

Про це йдеться в постанові № 122 "Про дію генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, наданих небанківським фінансовим установам" від 15 листопада 2018 року, повідомляє прес-служба НБУ.

«Для забезпечення рівних та єдиних умов для діяльності учасників небанківського фінансового ринку Національний банк України продовжив небанківським фінансовим установам до 7 травня 2019 року дію тих генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, строк дії яких закінчується у період з 15 листопада 2018 року до 6 травня 2019 року», - зазначається в повідомленні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що продовження дії відповідних ліцензій пов'язане зі введенням у дію 7 лютого 2019 року Закону України "Про валюту і валютні операції", яким передбачено, що ліцензії на здійснення валютних операцій, які видано після введення його в дію, діятимуть безстроково. У зв'язку з цим могла виникнути ситуація, при якій небанківські фінансові установи, дія ліцензій яких закінчується до введення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції", отримали б строкові ліцензії, а установи, дія ліцензій яких закінчується після введення в дію цього закону, - безстрокові.

Читайте також: Понад 50% кредитів в Україні є протермінованими – член ради НБУ

На сьогодні Національним банком видано генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій 90 небанківським фінансовим установам та національному оператору поштового зв'язку, з них 33 ліцензії на здійснення діяльності з обміну валют. При цьому, у 10 небанківських фінансових установ строк дії ліцензії закінчується до 7 лютого 2019 року, а ще у 7 небанківських фінансових установ - протягом трьох місяців після дати введення в дію закону про валюту.

Щоб усунути ці невідповідності, правління НБУ схвалило постанову № 122 "Про дію генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій, наданих небанківським фінансовим установам" від 15 листопада 2018 року. Завдяки новій постанові вищезазначені небанківські фінансові установи зможуть отримати безстрокові ліцензії на здійснення валютних операцій відразу після введення в дію Закону України "Про валюту і валютні операції". Постанова набирає чинності 16 листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-