Частину майна Харківського авіазаводу продали для погашення боргів із зарплати

Частину майна Харківського авіазаводу продали для погашення боргів із зарплати

Укрінформ
Частину заарештованого та описаного майна Харківського авіазаводу-банкрута продали на торгах за 1,3 млн грн, гроші підуть на погашення боргу з зарплати.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко.

"Частину майна Харківського авіазаводу описали і продали на торгах за 1,3 млн грн. Гроші будуть спрямовані на погашення боргів підприємства з заробітної плати", - зазначила Єгорова-Луценко.

За її словами, реалізація майна зовсім не спрямована на знищення підприємства. "Під опис і реалізацію потрапило лише те, що не задіяне у виробництві: 45 вантажних, спеціальних та інших транспортних засобів підприємства", - пояснила Єгорова-Луценко.

За її словами, авіаційний завод нині займає друге місце в Україні щодо накопичених боргів з зарплати: "Наразі борг із зарплати - 74,3 млн грн".

Як сказав кореспондентові Укрінформу телефоном в.о. директора Харківського авіазаводу Сергій Задорожний, який перебуває у відрядженні у Києві, борги з зарплати є: "Розробляються заходи щодо їхнього подальшого погашення та розвитку підприємства".

Читайте також: Мерія Львова хоче підвищити вартість проїзду в автобусах до 8 гривень

Як повідомляв раніше Укрінформ, 6 червня Головне територіальне управління юстиції в Харківській області заарештувало за борги з зарплати і списало для реалізації старий літак Ан-24Т, який належав Харківському авіаційному заводу-банкруту. Літак виставили на реалізацію, але ще не продали. 

У березні 2016 року Харківський авіазавод, який є банкрутом, зупинили.

У 2017 році загальний борг з зарплати на ХАЗі складав 180 млн грн, завод був найбільшим боржником з зарплати в Україні.

У 2018 році на заводі змінилося керівництво, здійснюється часткове погашение заборгованості з  зарплати за 2017 і 2018 роки.

24 квітня Господарський суд Харківської області постановив стягнути з Харківського авіазаводу 15 млн дол., задовольнивши заяву військової частини 3656 Національної гвардії Республіки Казахстан з вимогою стягнути з ХАЗу витрачені 15 млн дол. за проплачений, але не поставлений літак Ан-74Т-200А. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-