НБУ дав добро на роботу в Україні китайської платіжної системи UnionPay

НБУ дав добро на роботу в Україні китайської платіжної системи UnionPay

Укрінформ
Національний банк узгодив умови та порядок діяльності в Україні китайської міжнародної платіжної системи UnionPay International.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. 12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України узгодив умови та порядок її діяльності в Україні. На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay", - йдеться в повідомленні.

Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Як повідомлялось раніше, у липні під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія з президентом міжнародної платіжної системи UnionPay International Ші Венчао сторони підтвердили спільне зацікавлення у подальшій співпраці. Зокрема було обговорено регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи Union Pay International на український ринок та аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи із Національною платіжною системою ПРОСТІР. Тоді ж Смолій висловив упевненість,що присутність UnionPay International на фінансовому ринку України прискорить торгово-економічні процеси між двома країнами. Також прихід нової платіжної системи дасть новий поштовх для підвищення рівня якості фінансових послуг та розвитку ринку платіжних систем в Україні. Вихід провідного світового гравця вкотре підтвердить привабливість та перспективність України для інвесторів.

Читайте також: Ощадбанк планує розібратися з проблемними кредитами наступного року

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Як відомо, UnionPay International (UPI) створена у 2002 році є дочірньою компанією China UnionPay. China UnionPay - національна платіжна система Китаю та є найбільшою міжнародною платіжною системою в світі за обсягом операцій та випущених платіжних карток. UnionPay здійснює діяльність у 169 країнах, в тому числі використовуючи партнерські рішення із локальними платіжними системами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-