Ощадбанк планує розібратися з проблемними кредитами наступного року

Ощадбанк планує розібратися з проблемними кредитами наступного року

Укрінформ
АТ "Ощадбанк" планує вирішити питання «токсичних» (проблемних) кредитів у 2019 році, відповідно до закону про фінансову реструктуризацію. 

Про це сказав голова правління Ощадбанку Андрій Пишний під час форуму у Києві щодо співпраці держави та бізнесу «Диригенти змін», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Наступний рік для Ощадбанку ключовий, коли ми можемо і повинні вирішити проблему токсичного портфеля. Закон про фінансову реструктуризацію закінчує свою дію в жовтні 2019 року, тобто всі кейси по фінансовій реструктуризації... мають бути закриті у 2019 році», - сказав Пишний. 

Як повідомлялось, у липні 2016 року набув чинності Закон "Про фінансову реструктуризацію", який визначає умови та порядок проведення процедури добровільної фінансової реструктуризації боржника із вжиттям заходів, передбачених цим законом.

Загалом, закон дозволяє зменшити кількість проблемних кредитів і спрямувати кошти на кредитування економіки. Процедура реструктуризації є добровільною: сторони мають право самостійно погоджувати питання про доцільність його застосування або використовувати інші механізми повернення заборгованості. Закон стосуватиметься діяльності життєздатних підприємств, які за рахунок реструктуризації зможуть повернутися до економічної активності. 

Читайте також: НБУ визначив критерії перевірки юросіб, які надають послуги з інкасації

19 жовтня 2019 року закон втратить чинність, крім змін до частини четвертої статті 559 Цивільного кодексу України; змін до законів України "Про банки і банківську діяльність", "Про іпотеку", "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень".

Усі процедури фінансової реструктуризації, розпочаті протягом строку дії цього закону, триватимуть до їх завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-