НБУ визначив критерії перевірки юросіб, які надають послуги з інкасації

НБУ визначив критерії перевірки юросіб, які надають послуги з інкасації

Укрінформ
У Національному банку визначили перелік документів, потрібних для перевірки юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації.

Відповідний проект постанови НБУ "Про затвердження Змін до Положення про порядок проведення перевірок юридичних осіб, які отримали ліцензію Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації" оприлюднено для обговорення, повідомляє прес-служба НБУ.

«Національний банк визначив перелік документів, потрібних для перевірки юридичних осіб, які отримали ліцензію на надання банкам послуг з інкасації. Водночас було встановлено й термін надання регулятором цього переліку юридичній особі - не пізніше ніж за п'ять робочих днів до початку перевірки», - йдеться в повідомленні НБУ.

Також регулятор збільшив термін проведення перевірки юридичної особи з 3-5 до 5-10 днів, що має бути достатнім для виконання запланованого обсягу перевірки. Крім того, Національний банк визначив порядок запобігання реальному чи потенційному конфлікту інтересів керівника та членів інспекційної групи, який може виникнути під час перевірки юридичної особи та врегулював низку інших технічних питань, що виникли під час практичної реалізації процедури перевірок юридичних осіб.

Читайте також: Майже чверть депозитів українців розміщені в Ощадбанку - голова правління

Пропозиції та зауваження до проекту постанови приймаються до 12 грудня 2018 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-