Торговельна війна між США та Китаєм створить

Торговельна війна між США та Китаєм створить "ефект доміно" - прем'єр Малайзії

Укрінформ
За словами прем'єр-міністра Малайзії Мохамада Махатхіра, торговельне протистояння між Сполученими Штатами та Китаєм створить "ефект доміно", що неодмінно матиме негативний вплив для азійських держав та решти світу.

Про це повідомляє Reuters.

«Торговельна напруженість між Сполученими Штатами та Китаєм створить «ефект доміно» та спонукає інші країни застосовувати протекціоністські заходи», -  заявив Махатхір у вівторок.

Як випливає з виступу Махатхіра на Саміті з питань бізнесу та інвестицій країн АСЕАН, інші розвинені країни дотримуватимуться прикладу Сполучених Штатів та Китаю шляхом накладання протекціоністських заходів проти країн, що розвиваються, таких як країни-члени АСЕАН.

«Торговельна напруга між двома світовими державами обов'язково створить ефект доміно, який вплине на торгівлю загалом, стане приводом для інших розвинених країн вжити захисні заходи проти країн, що розвиваються, включаючи країни АСЕАН» - додав прем’єр-міністр.

Читайте також: США виступають проти зростання військової активності Китаю в Південно-Китайському морі

Як повідомлялось, Міжнародний валютний фонд застеріг про ймовірність негативних наслідків для економіки Японії через можливе зростання митних ставок та загальної напруги в міжнародній торгівлі.

17 вересня США запровадили мита на найбільшу порцію китайського імпорту, вартість якого складає 200 мільярдів доларів на рік. Невдовзі у Китаї відповіли, що запровадять мита на американський імпорт, вартість якого складе 60 мільярдів доларів на рік.

З початку торговельної суперечки з Китаєм, США запровадили митні обмеження на 250 мільярдів доларів китайського імпорту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-