Завдяки експорту електрики до Євросоюзу ВВП України може зрости на 6-7% - експерт

Завдяки експорту електрики до Євросоюзу ВВП України може зрости на 6-7% - експерт

Фото
Укрінформ
ВВП України в разі реалізації проекту енергомосту Україна-ЄС та збільшення експорту електроенергії може зрости на 6-7%.

Про це під час ХVІ Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє» заявив заступник голови Наглядової ради Polenergia Snternational S.ar.L Ганс Швейкардт, інформує прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

«За нашими попередніми розрахунками, завдяки реалізації цього проекту український ВВП за рахунок експорту електроенергії може зрости у перспективі на 6-7% на рік. Але величезне значення енергетичний міст відіграє й для сусідів України - в першу чергу для Польщі, до якої буде надходити електроенергія з Хмельницької АЕС", - сказав Швейкардт.

Він підкреслив, шо енергоміст також дасть змогу Польщі зменшити споживання вугілля і, як наслідок, зменшити викиди вуглецю, що відповідає екологічній стратегії Євросоюзу. 

"Завдяки енергомосту буде вирішено проблему дефіциту електроенергії в Польщі. Польська енергосистема стане більш гнучкою та стабільною, а відтак країна зможе реалізувати власні прагнення до регіонального лідерства, як центр енергетичної безпеки, забезпечивши експорт електроенергії до країн Балтії. Всі ці, та багато інших переваг проекту,  свідчать про те, що польський уряд має більш ніж достатньо причин для підтримки проекту «Енергетичний міст Україна-ЄС», - додав експерт.

Читайте також: Україна друга у світі за часткою АЕС у національному енергобалансі - експерт

Як повідомлялося, у вересні Кабінет міністрів схвалив розпорядження про реалізацію проекту «Енергетичний міст «Україна-ЄС», що дасть змогу експортувати до Польщі та Угорщини електроенергію, вироблену на другому енергоблоці Хмельницької АЕС. 

Фото: Енергоатом, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-