"ВТБ-Банк" ввів ліміти на зняття готівки: НБУ прокоментував ситуацію

Укрінформ
5 листопада "ВТБ Банк" був змушений ввести комісії та ліміти на зняття готівки, що спрямовано на стримування відтоку коштів клієнтів.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

"Наразі ми спостерігаємо деяке зниження обсягу ліквідності в АТ "ВТБ Банк", яке відбувалося в процесі згортання діяльності АТ "ВТБ Банк" вже тривалий час і було поглиблене рішенням Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів фінансової установи", - сказано в повідомленні .

Читайте також: Суд арештував акції трьох російських банків за позовом компаній Коломойського

В НБУ кажуть, що рішення суду фактично позбавило "ВТБ Банк" можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого в процесі стягнення заставного майна та активів.

"Національний банк здійснює посилений моніторинг ситуації, і при необхідності буде вживати заходів у межах повноважень, передбачених чинним законодавством", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Банк Путіна" готує позов проти України через арешт акцій Промінвестбанку

В НБУ також запевнили, що ситуація з ліквідністю у "ВТБ Банк" ніяк не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка цієї фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

Як повідомлялося, київський суд заарештував акції українських "дочок" ВЕБ, ВТБ і Ощадбанку на виконання рішення Міжнародного арбітражу за "кримським" позовом екс-глави Приватбанку Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-