Укрзалізниця стала приватним акціонерним товариством

Укрзалізниця стала приватним акціонерним товариством

Укрінформ
Кабінет міністрів України прийняв рішення про зміну типу акціонерного товариства “Українська залізниця” з публічного на приватне.

Про це повідомляє прес-центр Укрзалізниці.

“31 жовтня 2018 року КМУ прийняв рішення про зміну типу акціонерного товариства Укрзалізниці з публічного на приватне, перейменування його в акціонерне товариство «Українська залізниця» та про викладення статуту Укрзалізниці в новій редакції. Це викликано необхідністю привести статут Укрзалізниці у відповідність до змін у законодавстві, що регулює діяльність акціонерних товариств”, - ідеться в повідомленні.

Тип акціонерного товариства «приватне» жодним чином не змінює форми державної власності Укрзалізниці, наголошують у компанії.

«Зі зміною правового статусу Укрзалізниці з публічного на приватне акціонерне товариство 100% акцій, як і раніше, належать державі і заборонені для відчуження. Ми мали ситуацію, коли формально акціонерне товариство мало ознаки приватного, а значилося в державному реєстрі як публічне. Тепер цю невідповідність усунуто», - повідомив в. о. голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов.

За словами керівника Укрзалізниці, зі зміною типу акціонерного товариства Укрзалізниця зможе користуватися більш спрощеним підходом до регулювання, яке відповідає дійсному типу акціонерного товариства. 

«Така узгодженість збільшить довіру інвесторів та дозволить вибудувати чітке корпоративне управління компанією», - вважає Кравцов.

Читайте також: Два порти України готуються до концесії і чекають на ухвалення закону - МЕРТ

Як повідомлялось, із 1 січня 2018 року почали діяти зміни до Закону України “Про акціонерні товариства”, згідно з якими публічним акціонерним товариством має називатись акціонерне товариство, щодо акцій якого здійснено публічну пропозицію та/або акції якого допущені до торгів на фондовій біржі в частині включення до біржового реєстру.

Укрзалізниця з часу існування в організаційно-правовій формі акціонерного товариства не здійснювала публічної пропозиції акцій, і її акції не перебували й не перебувають у лістингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-