Фонд гарантування виставляє на продаж черговий пул кредитів юросіб

Фонд гарантування виставляє на продаж черговий пул кредитів юросіб

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на продаж 45-й пул активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків за стартовою ціною у 202 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«11 грудня у системі ProZorro. Продажі відбудеться аукціон з продажу 45-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. Стартова ціна - 202 млн грн. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону», - йдеться в повідомленні.

До складу пулу увійшли: зокрема, права вимоги за 131 кредитом та 1 об`єкт нерухомості, що перебувають на балансі 13 банків (АБ «ПОРТО -ФРАНКО», АТ «Дельта Банк», АТ «Банк «Фінанси та Кредит», ПАТ «БАНК НАЦІОНАЛЬНИЙ КРЕДИТ», ПУАТ «ФІДОБАНК», ПАТ «Інтеграл-банк», ПАТ «КБ «Інвестбанк», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», АТ «РОДОВІД БАНК», ПАТ «АКТАБАНК», ПАТ «Банк Камбіо», АТ«ІМЕКСБАНК»). Балансова вартість об`єктів нерухомості - 19 млн грн.  Загальна заборгованість за договорами сягнула 1 005 млн грн. Середній термін прострочення виконання зобов'язань за кредитами - 6 років.  

Читайте також: ФГВФО: Кодекс з процедур банкрутства дасть поштовх розвитку банківської системи

Зазначається, що 121 кредит перебуває у стані судового провадження. У заставі - товари в обороті, нерухомість, фінансова порука, транспорт, устаткування. Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулу, раніше виставлялися на індивідуальний продаж - від 1 до 27 разів.

 Як повідомляв Укрінформ, на початку липня 2018 року Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу в хронологічному порядку проведення аукціонів включають активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу, тобто загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-