Уряд пропонує нові критерії визначення ступенів ризику в економіці

Уряд пропонує нові критерії визначення ступенів ризику в економіці

Укрінформ
Кабмін пропонує нові критерії визначення ступенів ризику для сфер економічної діяльності.

Проект рішення уряду на засіданні у середу, 31 жовтня, презентував перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо затвердити нові критерії визначення ступенів ризику для різних сфер економічної діяльності. Серед них: освіта, ядерна та радіаційна діяльність, вивчення та використання надр, будівництво, криптографічний захист та технічний запис інформації, інтелектуальна власність, містобудівна діяльність та інші. Що означає зміна цих критеріїв? Ці критерії визначають, які види бізнесу є більш ризикованими, які - менш ризикованими. Куди інспектори мають приходити частіше або рідше, на що вони мають дивитися", - сказав Нефьодов.

За його словами, наразі 73% перевірок знаходять порушення, але це уже позитивний тренд, бо у минулі роки порушення знаходили у 99% випадків.

"Ми запроваджуємо ризико-орієнтований підхід. Уже створено портал, куди внесені дані про 250 тис. перевірок у країні. Це величезний масив даних, що створює конкурентне середовище для бізнесу, стимулюючи його дотримуватися вимог законодавства. Кілька місяців працюючий портал знижує тиск на бізнес", - додав Нефьодов.

Читайте також: Експорт українських товарів цьогоріч зріс на 12,4% - МЕРТ

З 1 січня вводиться відповідальність інспектора, якщо він вводитиме некоректні дані щодо перевірок у портал. 

"Раніше перевіряючі ходили до бізнесу з низьким ступенем ризику, тепер ми перевірятимемо бізнес з високим ступенем ризику. Держава не має перевіряти, чи пофарбовано стіну. Натомість маємо більше контролювати бізнес з високим рівнем ризику, наприклад, ядерну сферу", - підкреслив Нефьодов.

Він нагадав, що уряд уже скасував 700 регуляцій, які часто використовувалися для того, аби займатися поборами бізнесу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-