Субсидії вдвічі вигідніші, ніж дотації Нафтогазу - Рева

Субсидії вдвічі вигідніші, ніж дотації Нафтогазу - Рева

Укрінформ
Надання адресної державної підтримки у вигляді субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є набагато ефективнішим механізмом, ніж адміністративне регулювання цін на енергоносії й дотування НАК “Нафтогаз”.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

“У 2014 році до розширення програми житлових субсидій та зі зниженням ціни нижче ринкової, Держбюджет компенсовував втрати Нафтогазу в обсязі 114 мільярдів гривень на рік. Усі отримували начебто дешевий газ, а потім усі разом платили його справжню ціну, але через бюджет. У цьому році на субсидії витрачається близько 50 мільярдів гривень, що вдвічі менше, ніж коли ми дотували Нафтогаз”, - зазначив урядовець.

Рева також підкреслив, що ці кошти через субсидії потрапляють до тих, у кого низькі доходи, а дотування ціни на газ знижувало ціну для усього населення, включно з тими, хто має усі можливості самостійно сплачувати.

Читайте також: Ціни газу для українців не відповідали дійсності — Волкер

Крім того, міністр звернув увагу на те, що будь-яке зниження ціни нижче ринкової вимагає подальшого фінансування різниці з державного бюджету, тобто, коштом платників податків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-