Реформа Нафтогазу неминуча - Гройсман

Реформа Нафтогазу неминуча - Гройсман

Укрінформ
Реформування, роз'єднання НАК “Нафтогаз” є обов'язковою вимогою європейського законодавства для входження України в енергетичне співтовариство Європейського Союзу.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю Укрінформу.

"У будь-якому випадку роз'єднання Нафтогазу неминуче: це передбачає європейське законодавство - добування газу з одного боку, а транспортування і зберігання - з іншого. Такою є вимога Європейського Союзу, і якщо ми хочемо стати єдиною частиною енергетичного співтовариства, енергетичної системи, маємо піти на цей крок", - зазначив Гройсман.

Водночас він підкреслив, що проти ліквідації Нафтогазу вже сьогодні, і додав, що перш ніж розпочинати робити зміни, має бути напрацьована чітка модель.

"Яким конкретно шляхом ми підемо - це поки що питання до фахівців та незалежної наглядової ради. Коли вони нам запропонують успішну модель, будемо розглядати та ухвалювати рішення", - зауважив глава уряду.

Читайте також: Коболєв каже, що пропонував Гройсману прибрати газзбути з "ланцюжка"

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що проти ідеї ліквідації НАК “Нафтогаз України” у тому числі й з тієї причини, що Україна може тоді втратити шанс отримати від Газпрому 2,6 млрд боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-