Мінфін та НБУ оприлюднили законопроект щодо Плану дій BEPS в Україні

Мінфін та НБУ оприлюднили законопроект щодо Плану дій BEPS в Україні

Укрінформ
Міністерство фінансів та Національний банк оприлюднили проект закону із запровадження Плану дій BEPS в Україні, який покликаний підтримати фінансову стабільність.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Україна розпочала процес підготовки до запровадження Плану дій BEPS у 2016 році. Оприлюднений сьогодні проект закону був розроблений робочою групою на чолі з Міністерством фінансів та за участю Національного банку, а також за участю та підтримкою міжнародних експертів з питань оподаткування. Він враховує напрацювання міжвідомчої робочої групи під керівництвом голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, яка опікувалася розробкою законопроекту з 2016 року, а також висновки експертизи, проведеної спеціалістами ОЕСР та Світового банку», - йдеться в повідомленні.

Проект закону спрямований на втілення в Україні восьми найбільш критичних для нашої країни кроків: розкриття фізособами-резидентами України своєї участі в іноземних компаніях, обмеження витрат на фінансові операції з пов'язаними особами, запобігання зловживанням у зв'язку із застосуванням договорів про уникнення подвійного оподаткування тощо.

Читайте також: НБУ: Банки вперше з 2013 року відчули зниження кредитного ризику

Підвищення ефективності податкового регулювання відповідно до Плану дій BEPS вкрай важливе для забезпечення фінансової стабільності в Україні в умовах переходу до вільного руху капіталу, передбаченого Законом України "Про валюту і валютні операції". Крім того, прийняття цього законопроекту дасть змогу уникнути визнання України як країни, що не співпрацює з питань оподаткування. Це, у свою чергу, розширить можливості для ведення українським бізнесом повноцінної діяльності на зовнішніх ринках, уникаючи упередженого ставлення з боку іноземних контрагентів, банків та інвесторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-