Попит населення та бізнесу на кредити продовжує зростати - НБУ

Попит населення та бізнесу на кредити продовжує зростати - НБУ

Укрінформ
Банки у ІІІ кварталі 2018 року фіксували збільшення попиту на кредити як серед бізнесу, так і серед домогосподарств, однак менш швидкими темпами, ніж у попередні три квартали.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У ІІІ кварталі банки фіксували збільшення попиту на кредити як серед бізнесу, так і серед домогосподарств. Ця тенденція триває з III кварталу 2015 року в споживчому сегменті та з II кварталу 2016 року - в іпотечному. Але, на думку респондентів, у ІІІ кварталі цього року попит серед населення зростав повільніше, ніж у попередні три квартали», - йдеться в повідомленні.

Найвагомішими факторами збільшення попиту клієнтів банків на споживчі кредити стали покращення споживчих настроїв та підвищення витрат на товари тривалого вжитку. При цьому, якщо у двох попередніх кварталах головними рушіями попиту банки називали скорочення заощаджень домогосподарств та доступність кредитів від інших фінустанов, то у третьому кварталі ці фактори вже не відігравали значної ролі. 

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету 1,85 мільярда від продажу держоблігацій

Драйвером попиту бізнесу на позикові ресурси банки називають зростання потреб підприємств у коштах на поповнення оборотного капіталу, проведення реструктуризації боргів, а також залучення коштів на інвестиційні потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-