ЄБРР надасть 15 мільйонів євро кредиту на біогазову установку на Кіровоградщині

ЄБРР надасть 15 мільйонів євро кредиту на біогазову установку на Кіровоградщині

Фото
Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписав угоду з сільськогосподарським холдингом I&U Group щодо надання кредиту у розмірі 15 млн євро для побудови нової біогазової установки.

Відповідну угоду підписали віце-президент ЄБРР Алан Пію та засновник I&U Group Сергій Тарасов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідно до угоди, довгостроковий кредит на суму до 15 млн євро буде наданий I&U Group - вертикально інтегрованому сільськогосподарському холдингу, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і виробництвом цукру в Україні. Кошти кредиту будуть використані для фінансування розробки, будівництва та експлуатації біогазової установки потужністю 6 МВт у Кіровоградській області. Пакет фінансування включатиме в себе кредит ЄБРР розміром 13 млн євро та пільговий кредит Фонду чистих технологій розміром 2 млн євро. Метою проекту є підтримка розвитку відновлювальної енергетики та використання технологій, які сприяють зменшенню концентрації вуглецю у довкіллі. Це перший проект, який підтримуватиметься в рамках Програми використання сільськогосподарських відходів в Україні та фінансуватиметься Фондом чистих технологій. Це також буде перший проект в Україні з використанням інноваційної технології виробництва газу, яка забезпечить скорочення споживання енергії. Залишки від виробництва біогазу будуть використовуватись в якості біодобрив, що частково замінять собою хімічні добрива.

Читайте також: Гройсман обіцяє нову якість медицини за 2-5 років

Як відомо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні, з початку діяльності в країні в 1993 році ЄБРР узяв на себе сукупні зобов'язані щодо надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.

Підписання кредитної угоди між ЄБРР та I&U Group / Фото: Аніщенко Сергій, Укрінформ

I&U Group (колишній «Агроспецсервіс») - аграрний холдинг, який понад 20 років реалізовує різні сільськогосподарські проекти в Україні. Компанія займається вирощуванням зернових, олійних культур та цукрового буряка в Кіровоградській області. Її земельний банк складає близько 50 тис. га. Компанія I&U Group орієнтована на експорт зернових, вона входить в п'ятірку найбільш ефективних рослинницьких агрокомпаній України. І&U Group експортує 40% виготовленого цукру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-