Уряд підготував 10 об'єктів для великої приватизації — Гройсман

Уряд підготував 10 об'єктів для великої приватизації — Гройсман

Укрінформ
Кабінет міністрів підготував до продажу 10 великих об'єктів державної власності. Продаж майна відбуватиметься за участю міжнародних радників.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми затвердили уже 10 об'єктів великої приватизації, до яких ми залучатимемо найкращі інвестиції. Ми найняли найкращих радників, які допомагатимуть нам робити інвестиції у державну власність", — сказав Гройсман.

Він нагадав, що також була впроваджена електронна платформа для приватизації малих об'єктів державної власності.

"За кілька місяців ми провели 203 успішні аукціони. Вони були конкурентно продані. Ми отримали у бюджет 280 млн грн. Електронні торги дають середнє підвищення стартової ціни у два рази. Найбільше зростання - у 32 рази", - зазначив Гройсман.

За його словами, крім того, запрацювала платформа для оренди державного майна.

"Ми виконали план оренди за 2018 рік, отримавши 1,075 млрд грн", - додав Прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, на початку року Верховна Рада України ухвалила закон про приватизацію державного майна, основною метою якого є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об'єктів приватизації - поділу на об'єкти малої і великої приватизації. Закон України від 18 січня 2018 року №2269-VIII "Про приватизацію державного і комунального майна", який був офіційно опублікований 6 березня, набрав чинності 7 березня.

Читайте також: Фондова біржа ПФТС отримала право на продаж об'єктів малої приватизації

Кабінет міністрів України розпорядженням від 10 травня 2018 року №358-р затвердив перелік об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. До переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік увійшли 26 підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-