Кубів розповів про

Кубів розповів про "трикутник угод" між Україною, Канадою та ЄС

Укрінформ
Україні та Канаді вдалося сформувати взаємовигідне партнерство, що виходить за межі двох держав.

Таку думку під час візиту до Канади кореспондентові Укрінформу висловив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

“Україна і Канада - це взаємовигідне партнерство перш за все у формуванні безпекового рівня, при чому не лише двостроннього, а світового характеру”, - сказав Кубів.

Він додав, що Україна вбачає у Канаді “стратегічне партнерство у соціальному, економічному, енергетичному та людському потенціалі”. “Ми вбачаємо у трикутнику угод про вільну торгівлю між Канадою, ЄС та Україною можливість іноваційно-інвестиційного плану розширення й модернізації виробництва в Україні в енергетичному, машинобудівному, ІТ-середовищі, галузі переробки продуктів, науковому секторі, у питаннях космосу, авіації, супутників, посиленні спільних шкіл, в напрямках студентів, школярства, наукових розробок і т.д.”, - зазначив перший віце-прем’єр-міністр.

За його словами, наразі основним у відносинах двох держав є малий і середній бізнес, технології та інновації, кооперація і спільні підприємства. “Якщо у абсолютних цифрах збільшення товарообороту не таке вже й велике, то у відсотковому відношенні йдеться про понад 50% зростання, а в галузі металургійного виробництва - усі 300%. Це тягне за собою досить потужні речі”, - підсумував Кубів.

Читайте також: У Торонто відкрили меморіал жертвам Голодомору

Як повідомляв Укрінформ, Степан Кубів наразі перебуває із кількаденним візитом у Канаді, в рамках якого відвідає Оттаву та Торонто. У столиці він уже провів зустрічі із міністром міжнародного розвитку Марі-Клод Бібо та міжнародної торговельної диверсифікації Джимом Карром, а також членами парламентської групи дружби між Канадою та Україною. Окрім цього, перший віце-прем’єр-міністр узяв участь у засіданні Спільної комісії з імплементації Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною, яка має проаналізувати досягнення цього договору за рік з часу набуття ним чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-