Порти України піднялись у рейтингу конкурентоспроможності на 16 пунктів - АМПУ

Порти України піднялись у рейтингу конкурентоспроможності на 16 пунктів - АМПУ

Укрінформ
Морські порти України четвертий рік поспіль покращують свої позиції в рейтингу глобальної конкурентоспроможності (Global Competitiveness Report 2018). За останній рік вони піднялись на 16 пунктів.

Про це йдеться на сайті Адміністрації морських портів України.

“В останній версії рейтингу, опублікованій на сайті WEF в жовтні 2018 року, портові послуги та інфраструктура України отримали оцінку 3,5 бала і за цим показником наша країна посіла 77 місце. Поліпшення позицій українських портів на 0,3 бала порівняно з минулим роком дозволило нам піднятися в галузевому рейтингу на 16 пунктів: у 2017 році Україна посідала 93 місце”, - йдеться в повідомленні.

За результатами рейтингу, наразі жодна з країн Чорноморсько-Азовського басейну за рівнем конкурентоспроможності портових послуг і інфраструктури поки не досягла 5 балів. Однак, наприклад, Туреччина вже вийшла на показник 4,5 бали і займає 50 місце.

Очолює глобальний рейтинг цього року Сінгапур, якому вдалося обійти Нідерланди.

Читайте також: Тендер АМПУ: Нове судно суттєво збільшить обсяги днопоглиблення

Залізничне сполучення України  в рейтингу, складеному за методикою WEF, серед інших країн зберегло ті ж позиції, що і в минулому році, незважаючи на поліпшення оцінки на 0,4 бала, автомобільна інфраструктура піднялася на 7 позицій.

В цілому, за якістю інфраструктури Україна значно поліпшила свої позиції, піднявшись на 21 пункт: з 78 на 57 місце.

Як повідомлялось, індекс глобальної конкурентоспроможності та рейтинг економічної конкурентоспроможності, який його супроводжує, розраховані за методикою World Economic Forum. Ця методика враховує загальнодоступні статистичні дані та результати глобального опитування керівників компаній, яке проводить WEF спільно з мережею партнерських організацій. Дослідження проводиться з 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-