Тендер АМПУ: Нове судно суттєво збільшить обсяги днопоглиблення

Тендер АМПУ: Нове судно суттєво збільшить обсяги днопоглиблення

Укрінформ
Адміністрація морських портів України (АМПУ)  збільшує потужності власного днопоглиблювального флоту - оголошено тендер на придбання самовивізного судна-землесоса.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

"У жовтні 2018 року філією «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» оголошено тендер на закупівлю нового самовивізного землесоса. Судно необхідне держпідприємству для проведення експлуатаційних днопоглиблювальних робіт у морських портах України. Земснаряд забезпечить суттєве збільшення обсягу днопоглиблювальних робіт, який АМПУ виконує власним флотом", - зазначив очільник держпідприємства Райвіс Вецкаганс.

За його словами, на електронному майданчику «Прозорро» філіями АМПУ проведено, оголошено чи планується 6 тендерів, обсяг робіт за якими перевищує 4 мільйони кубометрів. Тому збільшення власного днопоглиблювального флоту для АМПУ дуже актуальне завдання.

Після введення в експлуатацію земснаряд у складі днопоглиблювального флоту АМПУ буде виконувати функцію з підтримки паспортних характеристик акваторій морських портів та гідротехнічних споруд, які знаходяться на балансі АМПУ. При цьому щорічний обсяг днопоглиблення, з урахуванням роботи такого земснаряда, передбачається довести до 2 мільйонів кубометрів на рік.

Відповідно до техзавдання, спеціалізоване судно повинно мати максимальну осадку 5 метрів, місткість грунтового трюму не менше 1 тисячі 800 кубометрів і систему хвильової компенсації.

Очікувана вартість закупівлі складає 744 мільйони 728 гривень без ПДВ. Пропозиції щодо участі в аукціоні приймаються до 9 листопада 2018 року, інформація є у відкритому доступі на ресурсі «Прозорро».

Читайте також: Єдиний в Україні криголам "Капітан Білоусов" відремонтують

За даними АМПУ станом на 17 жовтня, роботи з підтримання паспортних глибин як власним флотом, так і з залученням підрядників ведуться у портах Ізмаїл, Рені, Білгород-Дністровський, Маріуполь, Бердянськ, а найближчим часом плануються також у порту Херсон. Капітальне днопоглиблення продовжується у портах Чорноморськ та Южний.

Зараз техфлот АМПУ налічує три землесоси «Інгульський», «Меотіда», «Тілігульський», один земкараван у складі багаточерпакового земснаряду «Ріон», двох грунтовідвізних шаланд («Кримська-3» «Кримська-9»), завізника якорів «МЗ-318», що знаходяться на балансі філії «Дельта-лоцман» ДП АМПУ. Крім того, на балансі Білгород-Дністровської філії ДП «АМПУ» є стаціонарний землесос НСЗ-6 «Скіф» і завізник якорів «МЗ-348».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-