Майно підприємств-банкрутів тепер продаватимуть через електронні торги - СЕТАМ

Майно підприємств-банкрутів тепер продаватимуть через електронні торги - СЕТАМ

Укрінформ
Майно підприємств-банкрутів будуть продавати обов’язково через електронні торги.

Про це написав у Facebook генеральний директор ДП «СЕТАМ» OpenMarket Віктор Вишньов.

“Верховна Рада  237 голосами  прийняла Кодекс з питань банкрутства! Кодексом впроваджено обов'язковість використання електронних торгів при продажі активів підприємств-банкрутів! Тепер перед нами багато завдань щодо приведення нормативно-правової бази у відповідність до нових норм”, - написав Вишньов.

Він додав, що все як завжди може бути з використанням Blockchain.

Верховна Рада у четвер, 18 жовтня, ухвалила Кодекс з процедур банкрутства, що має забезпечити зростання України в рейтингу Doing Business. За ухвалення відповідного законопроекту №8060 в цілому проголосували 237 депутатів. Кодекс встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника-юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи. Кодекс вводиться в дію через півроку після опублікування.

Як раніше повідомляв Укрінформ, система електронних торгів OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції України) працює на території України з 2014 року. 

У 2017 році Україна презентувала перший у світі електронний аукціон - OpenMarket (ДП «СЕТАМ»), який почав використовувати інноваційну криптографічну технологію захисту Blockchain, що дозволяє підвищити швидкість транзакцій, суттєво зменшити витрати та запобігти корупції.

Читайте також: В Україні провели перший земельний е-аукціон

Україна входить у список 14 країн, які визнали лідерами із впровадження технології Blockchain. До списку також увійшли США, Канада, Бразилія, Австралія, Ізраїль, ОАЕ, Грузія, Естонія, Велика Британія, Франція, Німеччина, Швеція і Китай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-