Підозрюваних у справі

Підозрюваних у справі "Роттердам+" поки немає – Холодницький

Укрінформ
Підозрюваних у справі про прийняття формули "Роттердам+" поки що немає.

Про це у інтерв’ю "Голосу України" заявив керівник САП Назар Холодницький.

"Фігурантів поки що немає. Прокурор, яка веде процесуальне керівництво, намагається встановити істину. І те, що вона доповідає мені, які дії робить, — бачу, що вона робить свою роботу. Взагалі такого поняття "фігуранти справи" немає. Воно придумано ЗМІ. Коли будуть підозри, можна буде про когось говорити. Поки що справа розслідується за фактом. Більше сказати нічого не можу", - сказав Холодницький.

Водночас він не виключив, що інцидент із прокладанням кабелю від "Охматдиту" до САП начебто для прослуховування кабінетів прокурорів може бути пов'язаний саме із розслідуванням цієї справи.

"На мою думку, це було пов’язано саме із цією справою", - додав керівник САП.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухваленням постанови № 289 "Про затвердження Порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни електричної енергії" (формула "Роттердам+") затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, за якою ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, серед іншого, враховується ціна на вугілля. Відповідно до нової методики, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою "вартість вугілля у порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну".

Читайте також: Голова НКРЕКП натякає, що формула Роттердам+ не така вже й погана

За інформацією ЗМІ, через застосування нової формули підприємства теплової генерації стали продавати електроенергію дорожче.

У березні 2017 року НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями НКРЕКП через формулу "Роттердам+".

На початку вересня 2018 року НКРЕКП повідомила, що Європейська асоціація вугілля та лігніту (EURACOAL) вважає визначення індикативної ціни енергетичного вугілля на підставі середньої ринкової ціни вугілля на європейському ринку (АРІ2) найкращим індикатором зміни цін на вугілля для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-