Велика приватизація: цьогоріч у списку на продаж - лише Центренерго

Велика приватизація: цьогоріч у списку на продаж - лише Центренерго

Укрінформ
Конкурси з продажу практично по всіх об'єктах великої приватизації, крім ПАТ "Центренерго", відбудуться у 2019 році, а не цьогоріч.

Про це повідомили в спеціальній комісії Верховної Ради з питань приватизації з посиланням на очільника Фонду держмайна Віталія Трубарова.

"Фонд державного майна планує, що практично по всіх об'єктах великої приватизації конкурси з продажу відбудуться у 2019 році, а не цього року, як говорилося раніше. Про це на засіданні Спеціальної комісії ВРУ з питань приватизації заявив в. о. Голови Фонду держмайна Віталій Трубаров", - ідеться в повідомленні.

За словами керівника Фонду, цього року, швидше за все, вдасться приватизувати лише Центренерго, щодо якого Кабінет міністрів України 3 жовтня затвердив стартову ціну та умови продажу.

Зазначається, що конкурс із приватизації держпакета акцій цього підприємства має відбутися наприкінці листопада або початку грудня цього року.

Читайте також: Протягом двох місяців продано 150 об'єктів малої приватизації - Кубів

Як повідомляв Укрінформ, на початку року Верховна Рада України ухвалила закон про приватизацію державного майна, основною метою якого є спрощення процесу приватизації за рахунок спрощення класифікації об'єктів приватизації - поділу на об'єкти малої і великої приватизації. Закон України від 18 січня 2018 року №2269-VIII "Про приватизацію державного і комунального майна", який був офіційно опублікований 6 березня, набрав чинності 7 березня.

Кабінет міністрів України розпорядженням від 10 травня 2018 року №358-р затвердив перелік об'єктів великої приватизації державної власності, що підлягають приватизації у 2018 році. До переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік увійшли 26 підприємств, з них 18 перебували в управлінні Фонду: ВАТ "Тернопільобленерго", ПАТ "Запоріжжяобленерго", АК "Харківобленерго", ПАТ "Миколаївобленерго", ПАТ "Хмельницькобленерго", ПрАТ "Херсонська ТЕЦ", ПрАТ "Дніпровська ТЕЦ", ПАТ "Криворізька теплоцентраль", ДП "Сєвєродонецька теплоелектроцентраль", ПАТ "Азовмаш", ПАТ "Турбоатом", ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", ВАТ "Оріана", ДП "Завод алюмінієвої фольги", ПрАТ "Президент-Готель".

Уряд також мав спробувати повторно провести приватизацію ПАТ "Центренерго", ПАТ "Одеський припортовий завод", ПАТ "Сумихімпром", як це передбачено прикінцевими та перехідними положеннями закону "Про приватизацію державного і комунального майна". Планувалося також приватизувати низку об'єктів, які перебували в управлінні різних міністерств. Це ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Дніпровський електровозобудівний завод", ПАТ "Аграрний фонд", ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", НАК "Украгролізинг" та ПрАТ "ІНДАР".

За даними Рахункової палати, в Україні у 2018 році існує ризик ненадходження прогнозованих обсягів коштів від приватизації державного майна: план за січень-серпень щодо надходжень виконано на 0,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-