"Валютних гойдалок" у жовтні не буде - експерт

Укрінформ
У жовтні експерти не чекають значних коливань курсу гривні. На фоні невизначеності з програмою МВФ для України прогнозується помірне зростання долара до гривні з одночасним зниженням європейської валюти.

Про це йдеться в прогнозі старшого аналітика форекс-компанії Альпарі Вадима Іосуба, який є у розпорядженні Укрінформу.

"З урахуванням невизначеності щодо програми МВФ і без нового сплеску паніки на ринках країн, що розвиваються, долар у жовтні зростатиме досить плавно і до місяця кінця буде в діапазоні 28,25-28,75 грн", - вважає експерт.

Зазначається, що за вересень долар на міжбанку знизився з 28,41 грн до 28,22 грн, або на 0,7%. Протягом усього місяця долар до гривні рухався у гранично вузькому діапазоні 28,0-28,5 грн. Коливання курсу від середини цього діапазону протягом місяця становили всього лише +/-0,9%.

"По суті, можна сказати, що місяць курс простояв на місці", - заявив аналітик, наголосивши, що в вересні гривня зазнала лише незначних коливань курсу, які можуть виникати навіть від випадкових угод окремих підприємств обсягом у кілька десятків мільйонів доларів.

Євро за вересень знизився з 32,98 грн до 32,74 грн, або на ті ж 0,7%.

"Проте і на початку жовтня зниження євро тривало, і, якщо дивитися з останнього тижня вересня, очевидна спрямована динаміка на зниження європейської валюти", - відзначив експерт.

У цих умовах, за його словами, можна чекати помірного зростання долара до гривні з одночасним зниженням європейської валюти.

Читайте також: Експерти спрогнозували, яким буде долар у жовтні

"З моменту підвищення ставки ФРС 24 вересня, курс євро до долара знизився з 1,18 до 1,15, або на 2,5%. Саме цим і пояснюється зниження євро до гривні в ситуації, коли долар до гривні практично стоїть на місці. З урахуванням того, що у ФРС США є досить чіткі плани щодо збільшення ставки, а у ЄЦБ - не менш чіткі плани тримати ставки на нульовому рівні як мінімум до осені наступного року, можна очікувати подальшого зниження євро по відношенню до долара на світових ринках. У цих умовах можна чекати помірного зростання долара до гривні з одночасним зниженням європейської валюти", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-