Україна запросила Словаччину до участі в менеджменті ГТС

Україна запросила Словаччину до участі в менеджменті ГТС

Укрінформ
Україна розраховує на активну участь Словаччини в проектах менеджменту газотранспортної системи.

Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ і європейських питань Словацької республіки Мірославом Лайчаком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми обговорили питання транзиту газу, оскільки більшість газу ми зараз отримуємо через Словаччину. Ми дуже активно розвиваємо цю співпрацю, ми сподіваємося, що Словаччина буде активно залучатися в майбутньому і до проектів з менеджменту нашої газотранспортної системи. Ми говорили з паном Лайчаком про те, що для нас важливо розповсюдити всю рамку європейських правил на нашу енергетику. Тобто, наша енергетика має працювати за європейським правилами, тарифи мають встановлюватися за європейськими правилами, контракти мають укладатися за європейськими правилами”, - сказав Клімкін.

Читайте також: Коболєв сказав, коли створять консорціум з Європою для управління нашою ГТС

Він наголосив, що Україна послідовно дотримується своєї позиції щодо “Північного потоку”.

“Ми послідовно працюємо проти "Північного потоку" і розуміємо, що якщо ми взагалі говоримо про ці проекти, то вони також мають підпадати під європейські правила, інакше все виходить з точністю до навпаки”, - сказав Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-