Вінниччина реалізує унікальний “зерновий” інвестпроект

Вінниччина реалізує унікальний “зерновий” інвестпроект

Укрінформ
У с. Махаринці Козятинського району, що на Вінниччині, розпочалося будівництво елеватора компанії ТОВ «ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ» із інвестиційною складовою 12 млн доларів.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«У селі Махаринці Козятинського району розпочато будівництво нового елеватора ТОВ «ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ» прогнозована сума інвестицій в реалізацію проекту становить 12 млн дол. США», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, підприємство забезпечуватиме роботою 120 осіб. Прогнозована ємність зберігання збіжжя зерносховища становить 65 тис. тонн. Його потужність дозволить приймати на зберігання до 600 тонн зерна на годину, а відвантажувати - до 300 тонн.

Читайте також: В Україні змінять методи визначення якості пшениці

Для забезпечення високої якості зерна та зернобобових, які зберігатимуться на елеваторі, проектом передбачено будівництво та облаштування сучасної лабораторії з визначення хімічного та біологічного складу зерна.

“Це дійсно унікальний і потужний комплекс, адже 65 тисяч тонн це лише перша черга. Потужності даного підприємства дозволятимуть впродовж доби завантажувати і розвантажувати залізничний ешалон. Крім того, місце будівництва також обрано не випадково, адже північ Вінницької області давно потребувала потужного елеватора, де можна зберігати зерно. Це буде величезна допомога аграріям Козятинського району, які вже сьогодні нарощують темпи виробництва сільськогосподарської продукції”. 

Читайте також: Інвестиції в український аграрний бізнес зросли на 40% - експерт

На підприємстві планується будівництво залізничної гілки для відвантаження збіжжя залізничним транспортом, потенційно - до 50 вагонів на добу.

Нагадаємо, цьогоріч В Україні зібрали 34,3 млн тонн зерна. У 2017 році цей показник становив 37,3 млн тонн.

Фото: vin.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-