Укрнафта з початку року сплатила 11,6 мільярда податків

Укрнафта з початку року сплатила 11,6 мільярда податків

Укрінформ
"Укрнафта" за січень-вересень сплатила податків на суму 11,6 млрд гривень, зокрема, 1,1 млрд гривень на погашення податкового боргу.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"ПАТ "Укрнафта", що належить до п'ятірки найбільших платників податків України, за січень-вересень 2018 року сплатило податків на суму майже 11,6 млрд грн, включаючи 1,1 млрд грн у рахунок погашення простроченого податкового боргу", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що податкові виплати компанії за цей рік вже перевищили аналогічний показник за весь 2017 рік (10,2 млрд грн) на 13,7%.

Водночас, незважаючи на відсутнє узгоджене урядом рішення щодо реструктуризації простроченого податкового боргу, в цьому році Укрнафта на регулярній основі виплачує податковий борг і вже повернула 1,1 млрд грн. Загалом консервативний план компанії передбачає повернення 1,2 млрд грн боргу в 2018 році.

За оцінками Укрнафти, на кінець третього кварталу 2018 року її прострочений податковий борг становив 10,7 млрд грн. Цей показник включає прострочену заборгованість самої компанії та її структурних підрозділів, а також борг по спільній діяльності.

Читайте також: Прибуток топ-100 держпідприємств сягнув 44 мільярдів

В Укрнафті наголошують, що переважна частина боргу сформувалася до зміни менеджменту компанії - у 2014-2015 роках.

Як повідомляв Укрінформ, НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція Укрнафти. Компанії, що входять у сферу впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% (13,6% - компанії Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, 12,9% - Bordo Management Limited, 9,9% - інші акціонери). З 2003 року операційне управління Укрнафтою здійснює група "Приват".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-