Від малої приватизації на ProZorro держбюджет отримав 173 мільйона  - Саєнко

Від малої приватизації на ProZorro держбюджет отримав 173 мільйона - Саєнко

Укрінформ
Від продажу понад 100 об'єктів малої приватизації через систему ProZorro.Продажі до державного бюджету надійшло 173 млн гривень.

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на виступ міністра Кабінету міністрів України Олександра Саєнка в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"За його (Саєнка - ред.) словами, до продажу запропоновано вже 1057 об'єктів «малої» приватизації. Успішно проведено понад 100 аукціонів та отримано 173 млн грн коштів до державного бюджету", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запроваджені принципи продажу об’єктів з переліку малої приватизації, за допомогою прозорих аукціонів, дозволили в десятки разів збільшити ціну продажу порівняно зі стартовою ціною.

«Наприклад, вже один з об’єктів виставлявся за 35 тис. грн, а ми продали його за 1,123 млн грн, і ціна об’єкта збільшилась в 32 рази», - наголосив міністр.

Читайте також: Енергоатом купуватиме продукцію у хорватської компанії через ProZorro

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності у березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Йдеться про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

На виконання оновленого закону про приватизацію, Кабінет міністрів України затвердив правила малої приватизації. Серед іншого, було затверджено Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 433).

Мала приватизація за новими правилами стартувала в Україні наприкінці липня. За  повідомленням Фонду держмайна, за перший місяць роботи на продаж було виставлено 210 об'єктів з початковою вартістю понад 113 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-