На програму “Доступні ліки” у бюджеті-2019 виділили мільярд — МОЗ

На програму “Доступні ліки” у бюджеті-2019 виділили мільярд — МОЗ

Укрінформ
У затвердженому урядом бюджеті на 2019 рік на державну програму “Доступні ліки” закладено 1 млрд грн. 

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“У планах відомства оновлення механізмів роботи програми. Зокрема, обов’язкове запровадження електронного рецепту та можливість отримувати рецепти у лікарів, приватних закладів”, - наголосили у МОЗ.

У відомстві заявили, що вже понад 6,6 млн українців скористалися програмою “Доступні ліки”.

“Найбільшою популярністю програма користується у Дніпропетровській області – близько 620 тисяч українців отримали рецепти на “Доступні ліки”, у Харківській – понад 550 тисяч, у Львівській – понад 530 тисяч і у м. Київ – понад 420 тисяч пацієнтів. Цьогоріч попит на ліки за програмою “Доступні ліки” виріс на 30%. Від початку 2018 року для лікування серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та бронхіальної астми пацієнти отримали ліки за 12,5 млн рецептів на суму понад 600 млн грн”, - поінформували у МОЗ.

Читайте також: МОЗ віддає програму "Доступні ліки” Нацслужбі здоров'я

У відомстві уточнили, що за програмою можна отримати 261 лікарський препарат, з них 59 – повністю безоплатно. “202 препарати українці можуть отримати в аптеці з незначною доплатою. В середньому ця доплата становить близько 30% від вартості препарату”, - зазначили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році державну програму “Доступні ліки” передадуть від МОЗ до Національної служби здоров’я України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-