Цьогоріч банківська система демонструє кращий результат з 2014 року - НБУ

Цьогоріч банківська система демонструє кращий результат з 2014 року - НБУ

Укрінформ
За 8 місяців 2018 року банківська система України продемонструвала кращий фінансовий результат з 2014 року, чистий прибуток платоспроможних банків становив 13,75 млрд грн

Про це заявив глава Національного банку України Яків Смолій під час щоквартальної зустрічі Правління НБУ із керівниками сорока найбільших банків країни, повідомляє прес-служба НБУ.

"Говорячи про банківську систему, Яків Смолій зазначив, що вона продемонструвала кращий фінансовий результат з початку 2014 року – за 8 місяців 2018 року чистий прибуток платоспроможних банків склав 13,75 млрд грн. При цьому обсяг відрахувань до резервів у 2018 році, імовірно, буде найнижчим за останнє десятиліття. За словами голови Національного банку, такий результат свідчить про якісне виконання банками "домашнього завдання" з докапіталізації, розчищення балансів від неякісних активів, підвищення ефективності операційної діяльності. Банки продовжують відновлювати кредитування, особливо роздрібне та надійних корпоративних позичальників", - йдеться в повідомленні НБУ.

Також, у ході зустрічі було відзначено формування нового тренду – скорочення профіциту ліквідності у вітчизняній банківській системі.

"У банківській система формується новий тренд – скорочення профіциту ліквідності. Ми очікуємо, що наступного року банківська система перейде до дефіциту ліквідності, тому варто завчасно подумати над ліквідними заставами, щоб мати змогу скористатися інструментами рефінансування", – зазначив очільник центрального банку.

Читайте також: НБУ провів нараду з топ-менеджерами найбільших банків України

Як відомо, з 2014 року Національний банк України проводить регулярні наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, у яких зосереджено 96% всіх активів банківської системи. Наразі такі зустрічі відбуваються у щоквартальному форматі. Підсумкова зустріч за 2018 рік з керівниками найбільших банків запланована на грудень 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-