НАБУ перевірить купівлю 30 локомотивів General Electric

НАБУ перевірить купівлю 30 локомотивів General Electric

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києві дав доступ детективам НАБУ до документів "Укрексімбанку", які мають відношення до угоди про постачання "Укрзалізниці" локомотивів General Electric.

Відповідна ухвала була винесена 6 вересня.

"Надати детективам Національного антикорупційного бюро... тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ПАТ "Державний експортно - імпортний банк", з наданням можливості ознайомитися з ними", - йдеться в ухвалі.

Зокрема, суд надав доступ детективам до договорів, укладених за участю Укрексімбанку і Укрзалізниці, за якими зазначені підприємства домовилися про передачу локомотивів на умовах фінансового лізингу.

Суд також надав доступ до договорів купівлі-продажу між Укрексімбанком, ТОВ "ДжиІ Україна" і ПАТ "Укрзалізниця", за якими підприємства домовилися щодо поставки банку локомотивів з метою подальшої передачі їх банком у фінансовий лізинг підприємству залізничного транспорту.

Крім того, суд надав доступ детективам до листування за участю Укрзалізниці, Укрексімбанку, ТОВ "ДжиІ Україна" з іншими суб'єктами господарювання та органами державної влади в частині укладення банком договорів поставки локомотивів з метою подальшої передачі їх банком у фінансовий лізинг, до платіжних доручень на перерахунок коштів за лізинг локомотивів, до документів про результати проведення випробувань у тестовому режимі локомотивів.

Зазначається, що ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення. У разі відмови виконувати ухвалу слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку.

Читайте також: До кінця року Україна отримає 20 локомотивів GE - Укрзалізниця

У мотивувальній частині ухвали йдеться, що НАБУ порушило кримінальну справу на виконання рішення Солом'янського райсуду від 11 квітня 2018 року за заявою народного депутата. Останній стверджував, що у 2018 році при укладенні договору фінансового лізингу між ПАТ "Укрзалізниця" і ПАТ "Укрексімбанк" на 30 залізничних локомотивів та відповідного договору поставки зазначених локомотивів між виробником локомотивів та ПАТ "Укрексімбанк" лізингодавцем та лізингоодержувачем було допущено суттєве перевищення цін на локомотиви порівняно з ринковими, за якими здійснювалася поставка локомотивів іншим покупцям.

Як повідомлялося, в Україну до кінця 2018 року прибудуть 20 локомотивів виробництва General Electric, за рахунок яких ПАТ "Українська залізниця" розраховує збільшити парк тепловозів на 12-14 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-