Енергоатом заявляє про дефіцит тарифу у 1,5 мільярда

Енергоатом заявляє про дефіцит тарифу у 1,5 мільярда

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" на сьогодні має дефіцит тарифу за статтею «витрати на свіже ядерне паливо» на суму понад 1,5 млрд грн.

Про це пише Енергоатом, посилаючись на народного депутата Вікторію Войціцьку.

"Завдяки дискримінаційній політиці існує дефіцит тарифу за статтею «витрати на свіже ядерне паливо» на суму понад 1,5 млрд грн. НКРЕКП постійно скорочує витрати за статтею «експлуатаційні витрати», з яких й має фінансуватися ремонт обладнання 4 класу безпеки", - сказала Войціцька.

За її словами, регламентні норми періодичності ремонту такого обладнання порушуються через відсутність фінансування.

"Ремонт цього обладнання здійснюється за залишковим принципом. Можна вкладати достатні кошти для забезпечення безпеки експлуатації реакторного острова, але, якщо відмовляє обладнання, що не впливає на ядерну та радіаційну безпеку, енергоблок зупиняється, й суспільство не отримує дешевої електроенергії АЕС, а її недовиробіток компенсується додатковими обсягами дорогої електроенергії, що виробляється на вугільних ТЕС", - зазначила нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Енергоатом раніше також заявляв про дефіцит атомного тарифу у розмірі 13,9 млрд грн.

Читайте також: АЕС України минулої доби виробили 207 мільйонів кВт-год електроенергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг з 1 жовтня 2018 року збільшить тариф ДП "НАЕК "Енергоатом" на відпуск електроенергії на 3,2% - до 55,76 коп. за кВт-год. Енергоатом вважає за обгрунтований тариф на рівні 71,5 коп. за кВт-год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-