Аналітики сказали, на скільки може знизитися долар

Аналітики сказали, на скільки може знизитися долар

Укрінформ
Впродовж поточного тижня курс національної валюти по відношенню до долара помірно зміцнюватиметься і до наступного понеділка становитиме 28,1 гривні за долар.

Про це йдеться у прогнозі форекс-компанії "Альпарі", який є у розпорядженні Укрінформу.

"Цього тижня ми очікуємо помірного зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,0 - 28,1 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,9/28,1 грн", - вважає старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

На його думку, таким чином триватиме тенденція минулого тижня, коли курс долара до гривні знизився на усіх сегментах валютного ринку на 0,1-0,3%.

Зокрема, з минулого понеділка офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, знизився з 28,15 грн до 28,06 грн (-0,3%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії Укрдилінг, за цей же час знизилися з 28,12/28,14 до 28,07/28,10 (-0,2%/-0,1%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара у банках за тиждень зменшилися з 27,95/28,21 до 27,92/28,16 (-0,1%/-0,2%). При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею зберігся на рівні 0,9%.

Волатильність долара аналітик пояснив тенденціями валютного ринку у пострадянських країнах. За його словами, минулого тижня тривало помітне зміцнення валют країн колишнього СРСР.

Читайте також: Експерти прогнозують гальмування процесу зниження гривні у вересні

Так, у Казахстані курс долара за тиждень знизився з 374 до 353 тенге, або на 5,5%. Серйозне відновлювальне зростання спостерігалося у російського і білоруського рублів.

Крім того, відзначається глобальне поліпшення після серпневого падіння національних валют у країнах з економікою, що розвивається.

"Якщо дивитися на ситуацію ще ширше, з точки зору валют країн з економікою, що розвивається, то і там ситуація глобально покращується після серпневого падіння. Це пов'язано з тим, що ряд центробанків (наприклад, у Туреччині та Росії) підняли ключові ставки, а ще один генератор глобальної нестабільності, Аргентина, отримала від МВФ обіцянку екстреної допомоги", - підкреслив експерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-