Фонд гарантування виставляє на продаж 24 і 25 пули активів юросіб

Фонд гарантування виставляє на продаж 24 і 25 пули активів юросіб

Укрінформ
Фонд гарантування виставляє на продаж у системі ProZorro.Продажі двадцять четвертий і двадцять п'ятий пули активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Аукціон з продажу 24-го пулу активів юридичних осіб, що перебувають на балансі неплатоспроможних банків, відбудеться 19 жовтня, а з продажу 25-го пулу - 22 жовтня у системі ProZorro.Продажі. Стартова ціна 24-го пулу 203 млн грн, 25-го - 912 млн грн відповідно. Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону», - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування зазначають, що до складу 24-го пулу увійшли права вимоги за 109 кредитами, що перебувають на балансі 8 банків: АТ «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ», АТ «ІМЕКСБАНК», ПАТ «БАНК «СОФІЙСЬКИЙ», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», ПАТ «ЕНЕРГОБАНК», ПАТ БАНК «КОНТРАКТ», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ» та АТ «ДЕЛЬТА БАНК».

Середня прострочка - 7 років. Загальна заборгованість за договорами склала 1 019 млн грн. По 89 кредитам тривають судові провадження. 44 кредити - на опрацюванні Державної виконавчої служби.

До складу 25-го пулу увійшли права вимоги за 109 кредитами, що перебувають на балансі 16 банків: АТ «БАНК «НАЦІОНАЛЬНІ ІНВЕСТИЦІЇ», ПАТ «БГ БАНК», ПАТ «ВІЕЙБІ БАНК», АТ «ДЕЛЬТА БАНК», ПАТ «КБ «ІНВЕСТБАНК», ПАТ «БАНК КАМБІО», ПАТ БАНК «КОНТРАКТ», ПАТ «ПЛАТИНУМ БАНК», ПАТ «СТАРОКИЇВСЬКИЙ БАНК», ПАТ БАНК «ТРАСТ», ПАТ «УКРБІЗНЕСБАНК», ПАТ «УПБ», ПУАТ «ФІДОБАНК», ПАТ «КБ «ХРЕЩАТИК», ПАТ «КБ «АКТИВ-БАНК», АТ «БАНК «ФІНАНСИ ТА КРЕДИТ».

Середня прострочка - 5 років. Заборгованість за договорами - 4 560 млн грн. Судове провадження триває по 37 кредитах і ще 29 передані в роботу Державної виконавчої служби.

У заставі банків - майнові права, нерухомість, товари в обороті, обладнання, транспортні засоби. Зокрема, група об`єктів нерухомості в Чернігівській обл., 25 земельних ділянок в Київській обл., виробнича нерухомість кораблебудівного заводу в м. Херсон.

Права вимоги за кредитами, включеними до складу пулів, до цього виставлялися на індивідуальний продаж від 1 до 17 разів.

Читайте також: Фонд гарантування на рік продовжив ліквідацію Південкомбанку

Як відомо, на початку липня Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу - загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-