У Нафтогазі презентували дорожню карту відокремлення оператора ГТС

У Нафтогазі презентували дорожню карту відокремлення оператора ГТС

Укрінформ
Наглядові ради НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ) провели презентацію дорожньої карти процесу відокремлення оператора газотранспортної системи до 1 січня 2020 року.

Про це Укрінформу повідомили в департаменті з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"Сьогодні наглядові ради НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Магістральні газопроводи України" (МГУ) провели зустріч із зацікавленими сторонами для презентації Дорожньої карти процесу відокремлення оператора газотранспортної системи (ГТС) в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як зазначила голова наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд, проведення відокремлення (анбандлінгу) є стратегічним пріоритетом компанії.

"Нафтогаз визначив проведення анбандлінгу своїм стратегічним пріоритетом. Успішний процес відокремлення оператора газотранспортної системи являє собою як формальну ціль, так і особисте прагнення вищого керівництва Нафтогазу, зокрема Андрія Коболєва", - сказала Споттісвуд.

За словами члена наглядової ради МГУ Фабріса Нойлана, завдяки меморандуму про взаєморозуміння, що встановлює нові рамки для ефективної співпраці, Нафтогаз та МГУ знайшли спосіб працювати разом для того, щоб забезпечити Україну повністю функціональним та незалежним оператором ГТС.

Нафтогаз та МГУ мають однакове бачення щодо виконання цього завдання, стверджується у повідомленні.

"Спільне пріоритетне завдання обох компаній полягає в тому, щоб забезпечити ефективну роботу системи та безпроблемний перехід функції оператора. Звичайно, в цьому процесі ми покладаємося на підтримку наших основних зовнішніх партнерів", - сказав Нойлан.

Читайте також: Нафтогаз і Магістральні газопроводи домовились щодо відокремлення оператора ГТС

Зазначається, що Нафтогаз залучив до процесу досвідчених консультантів, які будуть займатися правничими, технічними та операційними аспектами анбандлінгу. Керівництво компанії забезпечує координацію дій та своєчасну реалізацію всіх практичних кроків для створення повністю функціонального та відокремленого оператора ГТС в Україні до 1 січня 2020 року.

"Анбандлінг - це проект, що має для нас велике значення, та обидві компанії - Нафтогаз і МГУ - рішуче налаштовані зробити все правильно. Я вважаю, що цей процес буде завершено, коли ми залучимо кваліфікованого міжнародного партнера. Таке партнерство надасть Україні змогу зберегти транзит російського газу та створити прозорий та конкурентний ринок", - підкреслив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-