В Україні цьогоріч освоїли лише 14% коштів, виділених на тваринництво - Мінагро

В Україні цьогоріч освоїли лише 14% коштів, виділених на тваринництво - Мінагро

Укрінформ
Українські аграрії цьогоріч освоїли лише 550 мільйонів гривень із 4 мільярдів гривень, що були виділені державою на підтримку тваринництва. 

Про це на засіданні уряду сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільше грошей спрямовано на підтримку тваринництва - 4 млрд грн. З них використано 550 млн грн, і ми маємо заявки більш ніж на 300 млн грн", - сказав Мартинюк.

Він відзначив, що оскільки програма спрямована, в тому числі, на підтримку будівництва тваринницьких об'єктів, то цей процес потребує певного часу на підготовку. 

"Ми очікуємо, що основна кількість заявок буде надходити у четвертому кварталі, оскільки програма діє перший рік, бізнесу треба було підготувати документацію та здійснити будівництво. Але навіть при цьому в експлутацію введено вже 25 господарських об'єктів. З них скотарство - 11 об'єктів, свинарство - 9, птахівництво - 3, вівчарство - 1, а також один забійний цех. У галузі створено 200 нових робочих місць. Очікуємо, що тенденція збережеться", - розповів перший заступник міністра.

Читайте також: В Україні зібрали майже 37 мільйонів тонн зерна - Мінагро

За його словами, раніше була стійка тенденція до зниження поголів'я, наразі його кількість стабілізувалася.

Як повідомлялося, загальний бюджет державної підтримки агропромислового комплексу  у 2018 році передбачений на рівні 6,3 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-