Уряд пропонує виділити у 2019 році на систему охорони здоров'я 92,3 мільярда

Уряд пропонує виділити у 2019 році на систему охорони здоров'я 92,3 мільярда

Укрінформ
Кабінет міністрів заклав у проект закону про Державний бюджет України на 2019 рік 92,3 млрд грн на систему охорони здоров’я.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, презентуючи законопроект на засіданні уряду у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми на первинну ланку направляємо 15 млрд грн, і думаю, що цього буде достатньо для підвищення заробітної плати лікарям”, - сказав Гройсман.

За його словами, медична реформа триватиме, кампанія з укладання декларацій з лікарями вже дає ефект.

Працюватиме й урядова програма “Доступні ліки”. “На сьогодні 25 мільйонів рецептів виписані українським громадянам на безкоштовні ліки”, - сказав Прем’єр-міністр.

“Ми у наступному році розпочинаємо реформу екстреної медичної допомоги і з місцевими владами ми виділяємо по 1 мільярду грн. Сподіваюся, що місцеві влади зі свого ресурсу також виділять 1 млрд, тоді це буде 2 мільярди, плюс у нас є міжнародна підтримка”, - сказав Гройсман.

Читайте також: Уряд планує виділити 5,4 мільярдів на розвиток культури у 2019 році

Він пояснив, що йдеться про пілотний проект, який буде реалізовуватися у 5-6 областях, де планується відбудувати повністю систему екстреної медицини. “Це і навчання персоналу, це матеріально-технічне забезпечення і, в тому числі, підвищення заробітних плат, щоб тоді, коли потрібно буде надати екстрену допомогу, до наших людей приїжджали професійно підготовлені фахівці”, - наголосив керівник уряду.

Окрім того, у 2019 році вперше держава буде платити кошти за консультації вузьких спеціалістів, наприклад, якщо пацієнту треба пройти УЗД чи здати аналізи. “Ми за них будемо платити і на ці цілі направляємо 2 млрд грн”, - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-