Укрзалізниця запускає інкубаційну програму для стартапів

Укрзалізниця запускає інкубаційну програму для стартапів

Укрінформ
Укрзалізниця та ГО 1991 Open Data Incubator запускають першу в Україні інкубаційну програму для стартапів, які мають вдосконалити систему надання державних послуг. 

Презентація програми, що має назву Future of Mobility Lab. UZ edition, відбулася в четвер у Києві за участі керівництва Укрзалізниці, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Офісу Національної інвестиційної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Future of Mobility Lab. UZ edition є пілотною програмою у сфері реформи державних підприємств, яка покликана закласти тенденцію їх тісної співпраці зі стартапами для створення актуальних державних послуг для громадян із застосуванням сучасних технологій.

До участі в інкубаційній програмі на базі Укрзалізниці запрошуються команди із інноваційними ідеями та актуальними рішеннями, які мають запропонувати нові підходи до покращення екосистеми мобільності і перевезень. Передбачається, зокрема, що нові ідеї будуть запропоновані у сфері закупівель на Укрзалізниці (інтегровані страхові рішення, оптимізація роботи з підрядниками),  у галузі пасажирських перевезень (рішення для пасажирів на всіх етапах подорожі, нові онлайнпослуги, соціальні проекти) та в сфері вантажних перевезень (запровадження електронних контролерів і інших сучасних систем регулювання).   

Програма розрахована на три місяці, після її завершення фіналісти презентуватимуть свої проекти потенційним інвесторам.  До участі у проекті заплановано відібрати 10-12 команд.

Читайте також: Укрзалізниця повідомила про цьогорічні масштаби реконструкції та ремонту колій

Як зазначив голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Крацов, перед Укрзалізницею нині стоїть чимало викликів у створенні свого цифрового обличчя. Тому співпраця з молодими талановитими спеціалістами в рамках програми має стати рушійною силою у процесі подальшої модернізації Укрзалізниці. "Ми очікуємо, що проекти будуть дуже різноплановими, оскільки Укрзалізниця має величезну сферу послуг, але нас цікавить насамперед пасажирський напрямок. Кожна з ідей може бути цікавою і в подальшому реалізованою для поліпшення сервісу для пасажирів", - сказав Кравцов.

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука, Міністерство активно підтримує такий проект співпраці між стартапами і державними підприємствами і після завершення програми планує розробити конкретні рекомендації для інших державних підприємств щодо кооперації з IT-сектором та інноваційним середовищем. "Очікуємо, що в майбутньому усі державні підприємства залучатимуть IT-розробників до модернізації своїх внутрішніх процесів і надання послуг громадянам", - зазначив Тітарчук.

У свою чергу голова Офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів розповіла, що напрямок співпраці стартапів і держпідприємств має  величезний інвестиційний потенціал, оскільки вже нині міжнародні інвестори цікавляться досвідом України у запровадженні сучасних технологій для підвищення якості послуг державних підприємств і готові долучитися до їх реалізації. "Маю надію, що ця програма відкриє нові можливості для розвитку української галузі IT та залучення в неї іноземних інвестицій", - підкреслила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-