Аукціони з продажу об'єктів малої приватизації принесли державі 86 мільйонів - МЕРТ

Аукціони з продажу об'єктів малої приватизації принесли державі 86 мільйонів - МЕРТ

Інфографіка
Укрінформ
З моменту запуску приватизації через систему ProZorro.Продажі відбулося 74 аукціони з продажу об'єктів малої приватизації на загальну суму в 85,6 мільйона гривень. 

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі на офіційній сторінці у Facebook.

"У системі ProZorro.Продажі вже відбулися 74 успішних аукціони, які принесли державі 85,6 млн грн. У середньому за кожен лот змагаються по 3 учасники. Успішних аукціонів, на яких є попит, - 77%, а початкова вартість в середньому зростає вдвічі", - йдеться у повідомленні.

Станом на початок тижня до реєстру малої приватизації додано 954 об'єкти. Найближчим часом мають відбутися 417 аукціонів, загальна вартість виставлених на них об'єктів становить 328,1 млн грн. 

У Мінекономрозвитку зазначають, що такі лоти цікаві бізнесу, про що свідчить високий рівень конкуренції.

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro.Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Читайте також: Кабмін призначив конкурс з продажу "Центренерго" на кінець листопада

На виконання оновленого закону про приватизацію, Кабінет міністрів України затвердив правила малої приватизації. Серед іншого, було затверджено Порядок проведення аукціонів з продажу об'єктів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 432) та Порядок відбору і авторизації електронних майданчиків для проведення електронних аукціонів малої приватизації (Постанова КМУ від 10 травня 2018 року № 433).

У системі ProZorro.Продажі перші 18 об'єктів малої приватизації з'явилися 24 липня нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-