Парк тепловозів зросте майже на 14% за рахунок локомотивів GE - Укрзалізниця

Парк тепловозів зросте майже на 14% за рахунок локомотивів GE - Укрзалізниця

Укрінформ
ПАТ "Українська залізниця" розраховує збільшити парк тепловозів на 12-14 відсотків за рахунок нових локомотивів від General Electric, що надійдуть в Україну до кінця 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці з посиланням на в. о. голови правління Євгена Кравцова.

«Матимемо перші локомотиви GE до піку перевезень, загалом розраховуємо реалізувати частину проекту щодо постачання 30 локомотивів до кінця року. Ці тепловози задіємо для перевезень у південному напрямку: до Мелітополя, Миколаєва, Маріуполя. Ефективність та надійність, більші проміжки між сервісними операціями для цих локомотивів означають фактичну заміну майже 40 локомотивів існуючих серій. Таким чином це означає збільшення парку тепловозів на 12-14% і дозволить вивільнити діючі локомотиви для використання на інших напрямках. Тому це справить позитивний вплив не лише на даній дільниці, а й на всю систему залізниці в цілому», - зазначив Кравцов. 

Голова наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» Шевкі Аджунер зазначив, що Укрзалізниця отримує перший локомотив за контрактом, який є знаковим для галузі.

«Я надзвичайно гордий, що це віховий контракт, ми отримуємо перший локомотив. ... Таке оновлення - частина нашої програми, щоб надавати ефективні послуги залізниці для України», - наголосив Аджунер.

Читайте також: Локомотиви General Electric "пропишуть" у Мелітопольському депо

Кравцов повідомив, що перший локомотив TE33AC GE серії Evolution, який прибув в Україну, 14 вересня буде направлений на КВБЗ для остаточного укомплектування, здійснення локалізації, передбаченої контрактом. Після цього упродовж кількох тижнів триватиме тестування і сертифікація, а потім локомотив буде направлено в експлуатацію. 

За словами керівника Укрзалізниці, тепловози TE33AC GE серії Evolution компанії General Electric дозволять забезпечити новий рівень сервісу у вантажному русі. 

«Питання не лише у кількості, а й у якості. Тепловози, які зараз експлуатує Укрзалізниця, старші 20-30 років, зношені більш ніж на 93%. Тому трапляються непередбачувані ситуації, коли вони виходять з ладу, тому доводиться замінювати локомотив, щоб доставити вантаж. А локомотиви GE високонадійні та економічні, потребують менше витрат на пально-мастильні матеріали та запчастини», - зауважив Кравцов. 

Як уже повідомлялося, другий тепловоз вирушив зі США 7 вересня і прибуде у порт Чорноморськ 25 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-