Локомотиви General Electric

Локомотиви General Electric "пропишуть" у Мелітопольському депо

Укрінформ
Тепловози «Тризуб» американської компанії General Electric, найвірогідніше, обслуговуватимуться в Мелітопольському депо.

Про це повідомляє залізничний інформаційний портал - медіацентр "Магістраль" ПАТ "Укрзалізниця".

"Обслуговувати нові локомотиви намічено в Мелітопольському депо. Нещодавно група українських машиністів повернулася з Казахстану, де пройшла курс навчання керуванню схожими тепловозами виробництва GE, що успішно експлуатуються в цій країні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна очікує від General Electric ще 29 локомотивів - Гройсман

Наразі ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» (КВБЗ) (м. Кременчук, Полтавська обл.) готовий до виконання робіт в рамках наміченої на даному етапі локалізації в Україні виробництва тепловозів «Тризуб» General Electric.

Керівник КВБЗ Володимир Приходько зауважив, що поставлене завдання зробити до кінця поточного року більшу частину локомотивів із партії в 30 одиниць. Проте точних дат передавання готових машин Приходько не назвав. Графік, за його словами, поки що «сковзає», адже тепловози ще не транспортовані безпосередньо на станцію Крюків-на-Дніпрі, що примикає до заводу. Попереду - доставка локомотивів залізницею з порту до підприємства, допрацювання, випробування, передача представникам американської компанії-виробника і, нарешті, запуск в експлуатацію.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2018 року Україна і американська компанія General Electric підписали угоду. General Electric Transportation поставить "Укрзалізниці" до 200 локомотивів і модернізує 75 локомотивів. Весь проект обійдеться "Укрзалізниці" в 1 млрд доларів і розрахований на 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-