Гройсман - не проти податку на виведений капітал, але хоче бачити компенсатори

Гройсман - не проти податку на виведений капітал, але хоче бачити компенсатори

Укрінформ
Прем’єр вважає, що законопроект про податок на виведений капітал варто ухвалювати після проведення чітких економічних розрахунків та  опрацювання у профільних комітетах ВР.

Про це Володимир Гройсман сказав під час форуму Реанімаційного пакету реформ «Повна мобілізація: спільний план дій», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я підтримую податок на виведений капітал, але наголошую: це питання не політичне, а питання економічного розрахунку. Я теж готовий його підтримувати, але... а я вже бачив останні розрахунки, автори законопроекту передбачають не менше 27 мільярдів “мінус” на перший рік впровадження. Там від 27 до 40 мільярдів”, - сказав Гройсман.

На його думку, тут є певні питання щодо компенсаторів. “Це мають бути дуже чіткі кошти, які будуть сплачені для того, щоб не було розриву фінансування державних видатків”, - додав прем’єр-міністр.

Він відзначив, що законопроект нещодавно був поданий до ВР главою держави, тому над ним ще працюватимуть парламентарії. 

Читайте також: Мінфін готовий до перерахунку бюджету-2019, якщо введуть новий податок

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 4 липня на відкритій зустрічі представників бізнесу з українською владою, підписав подання на внесення законопроекту про податок на виведений капітал до парламенту. 5 липня він вже був зареєстрований на сайті парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-