Спікер ВР вважає, що більшість землі вже приватизували за тіньовими схемами

Спікер ВР вважає, що більшість землі вже приватизували за тіньовими схемами

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що перед внесенням до парламенту ініціатив про лібералізацію ринку землі необхідна роз'яснювальна кампанія.

Про це він сказав на форумі "Повна мобілізація: спільний план дій", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Тут замало говорити - внесіть закон і проголосуйте. Не може Верховна Рада кардинально відрізнятися від тих електоральних настроїв, які є на вулиці...В даному випадку, окрім просто технічного винесення закону і його голосування, має бути проведена загальнонаціональна кампанія з роз'яснення, що відсутність лібералізації  - це щоденне обкрадання в першу чергу українського селянина», - зазначив Голова ВР.

Парубій додав, що у відсутності лібералізації цього ринку і продовженні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення зацікавлені багато «великих центрів».

«Надто багато великих центрів діють проти лібералізації ринку землі. Найбільші землевласники за тіньовими схемами приватизували більшість землі і тепер фінансують те, щоб переконати суспільство, що в українця хочуть забрати останнє його добро і майно - чорнозем», - підкреслив спікер. 

Читайте також: Гройсман категорично проти відкриття земельного ринку для всіх

Як повідомлялося, 7 грудня 2017 року Рада продовжила мораторій на продаж землі. Парламент вніс зміни до пунктів 14 та 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України, згідно з якими продовжується дія мораторію на купівлю-продаж та відчуження іншими способами земельних ділянок сільськогосподарського призначення та на внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств "до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2019 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-